Certikera

Het keurmerk Certi Kera biedt u garantie van kwaliteit.
Dit keurmerk is opgericht door enkele invoerders van tegels.
Tegels die dit keurmerk dragen voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.
 
Krea Tegel is erkend als CertiKera dealer.

 

Persbericht CertiKera:


CertiKera: nieuw Belgisch keurmerk voor keramische tegels

De beste keramische tegels dragen vanaf nu het CertiKera keurmerk.
Aalter, 3 februari 2011 - CertiKera is het eerste Belgische keurmerk voor keramische tegels. Met het nieuwe keurmerk garanderen de belangrijkste tegelspecialisten van ons land een uitmuntende kwaliteit.

CertiKera staat voor betrouwbaarheid

Hoe kan de klant een bewuste en onderbouwde keuze maken bij de aankoop van keramische tegels? Hoe herkent de consument kwaliteit? Het nieuwe keurmerk zal de consument in de eerste plaats inlichten en informeren.

De leden van Pro-Caro, de beroepsvereniging van Belgische tegelinvoerders, geven dit keurmerk enkel aan de beste en meest betrouwbare tegels. Bovendien staat CertiKera gelijk aan professioneel en technisch advies en een uitstekende service. De consument kan bij een CertiKera dealer rekenen op een maximale dienstverlening voor, tijdens en na verkoop.

Keramische tegels zijn vernieuwend

Onbekend is onbemind. Weinig mensen zijn op de hoogte, maar het aanbod aan keramische tegels is enorm uitgebreid en innovatief.
Keramische tegels zijn er in alle soorten: glad of grof, dun of dik, betongrijs of fel gekleurd. De trend naar grote formaten is niet nieuw, maar zelfs de grote tegels worden wel steeds dunner. Nieuwe mogelijkheden zoals keramische platen van 3 millimeter dun bieden bijvoorbeeld een oplossing bij moderne architecturale vereisten.

Tegels in houtstructuur zijn eveneens erg geliefd. Niet alleen om hun ‘look', maar ook door hun gebruiksgemak: je hoeft nooit meer te schuren, lakken of oliën.

En wie helemaal mee wil zijn, kiest voor de ecotegel. Ecotegels bestaan voor een groot deel uit gerecycleerd materiaal. Milieuvriendelijke tegels die zeker niet moeten inboeten aan kwaliteit.

Keramische tegels: hygiëne troef

Wie voor keramische tegels kiest, kiest voor absolute hygiëne. Vlekken maken er immers geen schijn van kans op. Keramische tegels zijn bovendien makkelijker schoon te houden dan parket of natuursteen.
Keramische tegels zijn niet alleen makkelijk in onderhoud en zeer duurzaam, ze bieden ook de perfecte oplossing voor mensen met een allergie.

Wat is Pro-Caro?

Deze overkoepelende beroepsfederatie van vooraanstaande Belgische tegelinvoerders wil:

  • keramische tegels als vloer-en muurbekleding promoten, zowel bij de vakman als bij de consument.
  • de vakman en de consument informeren over tegels, tegelplaatsing en - onderhoud.
  • mensen adviseren over de tegelmerken die haar leden verdelen.
  • borg staan voor de kwaliteit voor de geleverde materialen en voor een maximale service – ook nà verkoop.
  • wijzen op de voordelen van keramiek ten opzichte van tapijt, natuursteen of parket zoals hygiëne, duurzaamheid en de onderhoudsmogelijkheden van de keramische tegel.


(Bron: Persbericht Certi Kera)