Ierse blauwe hardsteen

Het verhaal van de Ierse Blauwe Hardsteen volledig…

begon zo'n 370 millioen jaar geleden. Op de bodem van een ondiepe inham van de zee bloeiden een rijke koraal-achtige fauna en prehistorische schelpdiersoorten in het warme water dichtbij de omringende uitgestrekte gebieden. Wanneer ze stierven, vielen hun skeletten uit elkaar en de golven droegen de fragmenten naar het beschermde kustgebied, waar zowat 320 miljoen jaar later, zij een unieke compacte natuursteen zouden vormen die nu als Ierse Blauwe Hardsteen bekend staat.
De Ierse Blauwe Hardsteen is niet enkel een van de meest compacte natuurlijke sedimentaire gesteenten, zij heeft ook vrij unieke estetische eigenschappen. De fossielfragmenten geven dit natuurlijke materiaal een specifieke look terwijl fijn verspreide koolstof in de steenmassa, een opmerkelijk kleurencontrast levert afhankelijk van de specifieke oppervlakte-afwerking, van lichtgrijs over donkerblauw tot glanzend zwart.
Ierse Blauwe Harsteen is volkomen geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten en is gekend voor zijn extreme duurzaamheid. In de loop der jaren ontwikkelt er zich een natuurlijke patina welke bijdraagt tot de edelheid en het karakter van het materiaal.
 
De Ierse Blauwe Hardsteen wordt ontgonnen in de Holdensrath Groeve in Kilkenny en de James Walsh Groeve in Carlow.
 
De steen bestaat in verschillende afwerkingen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
 
U kan de Ierse Blauwe Steen ontdekken in onze toonzaal te Mechelen.
 
Voor foto's --> zie pagina foto's -> Ierse Blauwe hardsteen
 

Kouterdreef 45 - 2800 Mechelen - België - Ligging

Tel : 015 34 36 96

BTW BE0465 206 654

Ma - Vr : 10.00u – 12.00u & 14.00u – 18.00u - Za : 10.00u – 16.00u - Di - Zo : Gesloten